Stian Duijvelaar – Directeur, Eigenaar en Productontwikkelaar

Stian Duijvelaar

Directeur / eigenaar, productontwikkelaar / bedenker van de Vanclaes Boottrailers en De Automatische Trailerhelling maar bovenal watersport enthousiast. Stian is op zijn 19e na jarenlang schipper te zijn geweest op een lokale veerpont in de weekenden, naast zijn opleiding begonnen als ijscoventer / parlevinker op de Hollandse plassen. Dit bedrijfje liep bijzonder goed en groeide al snel uit naar 6 ijscoboten en 5 ijscobromfietsen. Het bedrijfsterrein wat gehuurd werd voor opslag van de ijscoboten en de ijscobakfietsen moest worden uitgebreid en al snel werden delen verhuurd aan klanten die hun boot of boottrailer wilden stallen.

Na enkele succesvolle jaren en vele kleine en grotere investeringen is op deze locatie aan de Zinkweg 9 te Alphen aan den Rijn de basis, van wat nu De Droge Jachthaven is, gelegd. De klanten van De Droge Jachthaven hebben hun boot het gehele jaar op een boottrailer gestald in een eigen box op de kant en kunnen middels een bijzonder gebruiksvriendelijke automatisch trailerhelling gemakkelijk zelf hun boot te water laten zonder gebruik te maken van een auto of ander zwaar materieel.

De automatische trailerhelling was Stian zijn eerste stap in het maken van een product dat een heleboel ongemakken per direct wist op te lossen terwijl de oplossing even eenvoudig als doeltreffend was. Deze unieke automatische trailerhelling is dan ook ondertussen aan meerdere jachthaven, gemeentes en projectontwikkelaars in binnen en buitenland verkocht en wordt net als de Vanclaes boottrailers en bootopslagsystemen volledig in eigen beheer geproduceerd in de Vanclaes fabriek.

Door De Droge Jachthaven en de automatische trailerhelling kwam Stian veel in aanraking met allerlei boottrailer merken en typen. Als dealer van een van de Nederlandse merken zijn er veel boottrailers verkocht en afgeleverd onder de boten van zowel eigen havenklanten als klanten van buitenaf. Echter ontevredenheid over de beschikbare boottrailers in de markt en het gebrek aan gebruikersgemak heeft Stian doen besluiten zelf de ultieme boottrailer te gaan bedenken, te ontwikkelen en uiteindelijk ook te gaan produceren.

Dit betekende de geboorte van de Vanclaes boottrailers zoals wij die nu kennen vanaf eind 2012. De lancering van de Vanclaes boottrailers vond plaats gedurende de HISWA Amsterdam Boatshow in 2013 en daarna zijn er nog vele beurzen en evenementen geweest waar Vanclaes telkens weer hoge ogen gooide met haar unieke design, kwaliteit en functionaliteit.

Als absoluut hoogtepunt kan wel worden aangemerkt het winnen van de DAME Award tijdens de METS, de internationale Marine Equipment Tradeshow in Amsterdam. Een twaalf koppige internationale jury gaf hier de hoogste watersport gerelateerde award aan Vanclaes vanwege haar innovatieve karakter en degelijke uitvoering. Een klein jaar na de initiële lancering rolde de honderdste Vanclaes Customshop boottrailer van de productieband en daarmee heeft Stian bewezen dat hij zeker niet de enige is die de voordelen van een Vanclaes Customshop boottrailer inziet. Stian wil echter zijn ideeën en daarmee gerealiseerde producten voor iedereen bereikbaar maken en zodoende is dan ook de Vanclaes Standard ontworpen en in de zomer van 2014 op de markt gebracht.

Het liefste staat Stian in de fabriek of is hij in gesprek met watersporters of watersportondernemers om de Vanclaes boottrailers en andere Vanclaes producten nog verder te verbeteren, maar je treft hem ook regelmatig aan in het Vanclaes Experience Center of bij Vanclaes evenementen of beurzen. Naast het uitzetten en bewaken van de koers van Vanclaes en Stian’s andere bedrijven houdt hij geholpen door het hele verkoopteam, zich ook actief bezig met de nationale en internationale business partners en dealers.