Wat is een Fifthwheel boottrailer
Maak meer mogelijk met een Vanclaes Fifthwheel boottrailer

Een Vanclaes fifthwheel boottrailer is een boottrailer welke niet achter de auto wordt gehangen aan de trekhaak maar op het trekkend voertuig wordt gelegd middels een speciale koppeling. Dit voertuig is daarmee dus geen aanhangwagen maar een zogenaamde oplegger en kan daardoor veel meer netto laadvermogen bieden dan een normale boottrailer. Waar het laadvermogen van een normale boottrailer van bijvoorbeeld een meter of 8 a 9 stopt bij +/- 2800 KG kan er bij een Vanclaes Fifthwheel een laadvermogen worden bereikt van maar liefst 4300 kg. Dit alles is uiteraard ook afhankelijk van het trekkend voertuig maar mag in alle gevallen nog gewoon met een standaard BE rijbewijs gereden worden en heeft bij privé gebruik geen tachograaf plicht. Naast het extra laadvermogen zijn ook de rijeigenschappen en de veiligheid vele malen beter dan bij een normale boottrailer omdat de lading verdeeld wordt over zowel de trailer als het trekkend voertuig. Het rijden met een Vanclaes Fifthwheel is echter nagenoeg hetzelfde als met een normale boottrailer of aanhangwagen.

Ontdek of een Vanclaes Fifthwheel Trailer ook de oplossing is voor u.

Waarom een Vanclaes Fifthwheel Boottrailer Meer laadvermogen, meer flexibiliteit en meer veiligheid bij het transporteren van zware boten, maar misschien nog wel het belangrijkste: iedereen met een BE rijbewijs mag deze combinatie besturen. Geen moeilijk gedoe zoals bij een schamelaanhangwagen en een Vanclaes Fifthwheel Boottrailer biedt bovendien op alle Fifthwheel modellen de populaire Vanclaes laadsystemen aan zoals het GYRO roller systeem, simpele plank systemen, kiel en kimrollers als ook systemen voor een zeilboot of catemaran. Waterdichte LED verlichting is standard en uiteraard zijn de vele Vanclaes opties ook op deze Fifthwheel trailers toepasbaar.

De Techniek: De Vanclaes Fifthwheel Boottrailer is in de basis gebaseerd op de Vanclaes Custom boottrailer serie en kan daardoor in vrijwel iedere gewenste lengte gemaakt worden. Qua breedtes kunt u kiezen uit 225 cm en 250 cm en door het modulaire bouwsysteem wat Vanclaes zo bijzonder maakt, zijn alle roller- en stempelsystemen ook in de Vanclaes Fifthwheel trailer te integeren. Nog meer laadvermogen nodig? We kunnen ook een Vanclaes Fifthwheel Trailer op basis van een Standard chassis waarmee nog meer laadvermogen mogelijk is vanwege een lager eigen gewicht.

De unieke Vanclaes Fifthwheel componenten
Fifthwheel nek (hoog en laag)

Middels twee verschillende types van de fifthwheel nek kunnen we een oplegger bouwen achter zowel een Pick-Up truck als een Chassis Cabin. De nek betreft in beide gevallen een berekend en uitvoerig getest en met veel overcapaciteit uitgevoerde constructie want er mag maarliefst 1800 kg van de trailer via de nek worden overgebracht op het trekkend voertuig.

Electrisch remsysteem

De Vanclaes Fifthwheel trailer maakt gebruik van een Electrisch remsysteem en communiceert middels een 3 aderige kabel met het trekkend voertuig. Door het intrappen van het rempedaal wordt het remsysteem geactiveerd. De aslastsensoren, in combinatie met vertragingmeter en elektriscge actuator verzorgen een accurate en correcte remwerking. Door de nauwkeurigheid van de aslastsensoren en het feit dat de trailer, bij het oplichten van het remlicht, al weet dat er geremd moet worden, zult u het remgedrag van de trailer en dus de hele combinatie als bijzonder snel en soepel ervaren. De remmen zijn automatisch stellend en zijn continu alert op veranderingen in de lading, rijgedrag van het trekkend voertuig en passen zich aan iedere omstandigheid aan. Zoals gesteld voldoet het remsysteem aan alle actuele eisen van de Europese regelgeving. In noodgeval zal het remsysteem dan ook geactiveerd worden bij losbreken.

Steunpoot in het midden

De Vanclaes Fifthwheel trailers worden standaard geleverd met een robuuste steunpoot in het midden tussen de benen van de nek. Ook andere varianten zijn mogelijk zoals steunwielen en elektrische steunpoten.