Wat is een Fifthwheel boottrailer
Maak meer mogelijk met een Vanclaes Fifthwheel boottrailer

Een Vanclaes Fifthwheel boottrailer is een boottrailer welke niet achter de auto wordt gehangen aan de trekhaak maar op het trekkend voertuig wordt gelegd middels een speciale koppeling. Dit voertuig is daarmee dus geen aanhangwagen maar een zogenaamde oplegger en kan daardoor veel meer netto laadvermogen bieden dan een normale boottrailer. Waar het laadvermogen van een normale boottrailer van bijvoorbeeld een meter of 8 a 9 stopt bij +/- 2800 kg kan er bij een Vanclaes Fifthwheel een laadvermogen worden bereikt van maar liefst 4300 kg. Dit alles is uiteraard mede afhankelijk van het trekkend voertuig, maar er mag in alle gevallen nog gewoon met een standaard BE rijbewijs gereden worden en er is bij privé gebruik geen tachograafplicht. Naast het extra laadvermogen zijn ook de rijeigenschappen en de veiligheid vele malen beter dan bij een normale boottrailer, omdat de lading verdeeld wordt over zowel de trailer als het trekkend voertuig. Het rijden met een Vanclaes Fifthwheel is echter nagenoeg hetzelfde als met een normale boottrailer of aanhangwagen.

Ontdek of een Vanclaes Fifthwheel trailer ook de oplossing is voor u.

Waarom een Vanclaes Fifthwheel boottrailer. Meer laadvermogen, meer flexibiliteit en meer veiligheid bij het transporteren van zware boten, maar misschien nog wel het belangrijkste: iedereen met een BE rijbewijs mag deze combinatie besturen. Geen moeilijk gedoe zoals bijvoorbeeld bij een schamelaanhangwagen. Een Vanclaes Fifthwheel boottrailer biedt bovendien op alle Fifthwheel modellen de mogelijkheid van plaatsing van de populaire Vanclaes laadsystemen, zoals het GYRO rollersysteem, een simpel planken systeem, kiel- en kimrollers, maar ook systemen voor een zeilboot of een catamaran. Waterdichte LED verlichting is standaard en uiteraard zijn de vele Vanclaes opties ook op deze Fifthwheel trailers toepasbaar.

De Techniek: De Vanclaes Fifthwheel boottrailer is gebaseerd op de Vanclaes Custom boottrailer versie en kan daardoor in vrijwel ieder gewenste lengte gemaakt worden. Qua breedtes kunt u kiezen uit 225 cm en 250 cm en door het modulaire bouwsysteem, wat Vanclaes zo bijzonder maakt, zijn alle roller- en stempelsystemen ook in de Vanclaes Fifthwheel trailer te integreren. Nog meer laadvermogen nodig? We kunnen ook een Vanclaes Fifthwheel trailer op basis van een Standard chassis maken, waarmee nog meer laadvermogen mogelijk is vanwege een lager eigen gewicht.

De unieke Vanclaes Fifthwheel componenten
Fifthwheel nek (hoog en laag)

Middels twee verschillende types van de Fifthwheel nek kunnen we een oplegger bouwen achter zowel een Pick-up truck als een Chassis Cabine. De nek betreft in beide gevallen een berekend, uitvoerig getest en met veel overcapaciteit uitgevoerde constructie, want er mag maar liefst 1800 kg van de trailer via de nek worden overgebracht op het trekkend voertuig.

Elektrisch remsysteem

De Vanclaes Fifthwheel trailer maakt gebruik van een elektrisch remsysteem en communiceert middels een 3-aderige kabel met het trekkend voertuig. Door het intrappen van het rempedaal wordt het remsysteem geactiveerd. De aslast sensoren, in combinatie met vertragingsmeter en elektrische actuator, verzorgen een accurate en correcte remwerking. Door de nauwkeurigheid van de aslast sensoren en het feit dat de trailer bij het oplichten van het remlicht al weet dat er geremd moet worden, zult u het remgedrag van de trailer en dus de hele combinatie als bijzonder snel en soepel ervaren. De remmen zijn automatisch stellend en zijn continu alert op veranderingen in de lading en het rijgedrag van het trekkend voertuig en passen zich aan alle omstandigheden aan. Zoals gesteld voldoet het remsysteem aan alle actuele eisen van de Europese regelgeving. In noodgeval zal het remsysteem dan ook geactiveerd worden bij losbreken.

Steunpoot in het midden

De Vanclaes Fifthwheel trailers worden standaard geleverd met een robuuste steunpoot in het midden, tussen de benen, van de nek. Ook andere varianten zijn mogelijk, zoals steunwielen en elektrische steunpoten.