FASCINEREND OM TE ZIEN HOE UW VANCLAES TOT STAND KOMT
MET TROTS EN PASSIE WORDT UW VANCLAES VERVAARDIGD

Topkwaliteit mag u eisen. Uiterst moderne componenten, bouwmethoden en montagetechnieken dragen bij aan premium kwaliteit tot in elk detail. Elke Vanclaes wordt volledig "inhouse" geproduceerd met de modernste methoden. Zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers zorgen voor een constante kwaliteit van de materialen. De precisie wordt gegarandeerd door middel van de modernste lasersnij technieken. Daarnaast kiest Vanclaes uitsluitend voor de modernste en duurzaamste verduurzamingsmethoden zoals KTL en poedercoating.
 

METAALBEWERKING

In de metaalbewerking halffabricaten-productie beschikken we over +/- 10 lasboxen, een 130 ton kantbank in de plaatwerkerij, een zaag en boor automaat en diverse andere conventionele metaalbewerkings machines. Fascinerend is om te zien hoe de staalproductie en de roestvaststaal productie volledig gescheiden van elkaar worden uitgevoerd om later toch weer in 1 product samen te komen. Alle onderdelen zijn voorzien van barcodes en door het werken met slimme mallen en hulpstukken is een foutloze productie van de modulaire halffabricaten een feit. Na het lassen, zagen of boren worden alle roestvaststalen onderdelen mechanisch gebeitst doormiddel van stralen en poetsen. Dagelijks worden zo in nauwkeurig afgepaste series zowel de repeterende onderdelen als afwijkende onderdelen vervaardigd om op tijd klaar te zijn voor zowel de sub-assemblage als de eindproduct assemblage.

SUB-ASSEMBLAGE PRODUCTIE

In de sub-assemblage productie beschikt Vanclaes over 7 ergonomisch ingerichte werkstations waar de diverse gestandaardiseerde sub-assemblage artikelen gemaakt worden zoals de uitschuifbare lampunits, spatborden en rollersystemen. Ook worden hier ordergestuurd de afwijkende halffabricaten vervaardigd. Door het gebruik van slimme ERP software worden voorraden bewaakt en tijdig aangevuld zodat de eindproductie lijn te allen tijden doorgang kan vinden en stilstand niet voor kan komen.

Eindassemblage

De Vanclaes boottrailers zijn de eerste boottrailers ter wereld die volledig klant specifiek en daarmee dus ordergestuurd gebouwd worden uit modulaire gestandaardiseerde componenten. Alle te gebruiken onderdelen en componenten zijn dus reeds voor aanvang van montage aanwezig langs de productielijnen, echter hoe en wat exact te assembleren wordt bepaald vanuit de verkooporder. Door de ultieme precisie en maatvastheid vanuit de eerdere productieprocessen zijn wij in staat, dit modulair naar klantwens bouwen, zeer snel en efficiënt uit te voeren, waardoor de gehele doorlooptijd van een op maat gemaakte Vanclaes boottrailer slechts 3 tot 4 weken doorlooptijd kent. Deze uniek snelle levertijden in combinatie met de hoge kwaliteit, functionaliteit en leverbetrouwbaarheid, maken Vanclaes tot een zeer gewilde leverancier voor haar dealers, partners en klanten in meer dan 20 landen.

PROJECTEN EN MAATWERK

Voor de productie van maatwerk en bijzondere projecten en/of afwijkende serie productie, hebben we een speciale ruimte ingericht in de Vanclaes fabriek. Bij Vanclaes maken wij immers meer dan alleen maar boottrailers. Vanclaes Marina Equipment verkoopt bijvoorbeeld tientallen tuintrailers, tenderlaunch systemen voor in superjachten en bootopslagsystemen per jaar, welke na de project engineering in eigen fabriek vervaardigd worden.

VERTROUWEN IS GOED MAAR CONTROLE IS BETER

Alle producten die Vanclaes produceert, inkoopt, of waaraan na productie nog een externe verduurzaming heeft plaatsgevonden, worden door de ingangscontrole gecheckt op kwaliteit, kwantiteit en eventuele noodzakelijk specificaties. Wanneer een Vanclaes product de laatste fase van assemblage heeft doorlopen wordt deze altijd volledig gecheckt op de vele - specifiek voor het betreffende product - vastgestelde controlepunten. Pas na het aftekenen van het controle document wordt een product gereed gemeld en vrijgegeven om op transport te gaan. Zo doet Vanclaes er alles aan om een mooi, goed en eerlijk product te maken en af te leveren. Wij proberen met het hele Vanclaes team elke dag weer een stapje beter te worden.