Vanclaes Vrachtwagen Boottrailers
Bij Vanclaes is geen trailer te groot!

Zware luchtgeremde boottrailers met ABS van 5 tot maar liefst 15 ton laadvermogen. Vanclaes biedt naast een uitgebreid leveringsprogramma Standard en Fifthwheel boottrailers die allemaal nog in de zogenaamde O1 en O2 categorieën vallen ook vrachtwagen boottrailers uit de zogenaamde categorie O3 en O4. Dit kunnen zowel middenas trailers als opleggers zijn voorzien van simpele transportsteunen, tot zware rollersystemen waarmee zelf in en uit het water gaan op de helling nog steeds mogelijk is. Ook bouwen wij regelmatig een bestaand vrachtwagenchassis om tot volwaardige zwaar last boottrailer waarmee zelf geslipt kan worden. Dit soort zware trailers zijn vrijwel altijd maatwerk en maken wij dus per project een prijsopgave voor.

Wij leveren zowel nieuwbouw als ombouw van vrachtwagen trailers inclusief Nederlands of Duits kenteken. Ook komt het voor dat wij dit soort zware boottrailers bouwen met toch gewoon een oplooprem of zonder remmen welke bijvoorbeeld naar buiten de EU gaan alwaar regelgeving vaak van minder of van geen belang is. Ook bouwen wij zware boottrailers voor gebruik op een afgesloten terrein of een Marina die bijvoorbeeld worden ingezet om te slippen en te stallen, maar die niet op de openbare weg komen.

U krijgt wat u wilt tegen een vooraf duidelijk afgesproken prijs!

De klant is koning bij Vanclaes en uw logistieke uitdaging is onze logistieke uitdaging. Wij gaan graag met u aan de slag om voor uw - voor een normale of Fifthwheel Vanclaes trailer te zware - boot toch een passende oplossing te bieden. Dit kunnen wij zowel in roestvast staal als in gewoon constructie staal verzorgen en qua verdere opties en mogelijkheden zijn er vaak veel van onze standaarden inzetbaar. Zo blijken de prijzen vaak toch interessant en vooraf helder voor alle partijen. Uniek is dat wij onze rollersystemen ook in een zware variant standaard in het assortiment hebben en daardoor dus zelfs met boten boven de 10 ton nog slippen kunnen. Onze eigen interne projectdesigner is op de hoogte van alle wet en regelgeving aangaande voertuig inrichting en wegtransporten en kan u dus in alles ondersteunen om ook dit soort grote, zware boten, veilig en binnen de Europese regels te transporteren.

Heeft u een zware boot die een boottrailer nodig heeft? Neem dan contact op met ons of kom langs in het Vanclaes Experience Center in Alphen aan den Rijn.

Referentie projecten
Zware 7,5 TON 3 asser voor een Axopar 37 voor klant in Afrika

Deze zware drie maal 2500 kg asser middenas trailer, uitgevoerd met een extra zware oplooprem, heeft een laadvermogen van 5,5 TON en kan nog steeds op de trailerhelling zelf gemakkelijk de boot in en uit het water laten. Waterdichte LED verlichting, elektrische lier, volledig RVS chassis en rollersysteem. Deze trailer is afgesteld en getest door ons vakkundige personeel en daarmee helemaal op maat opgeleverd. Natuurlijk kan deze trailer ook uitgevoerd worden met een luchtremsysteem en een afneembare lichtbalk/stootbalk en is daarmee ook geschikt voor registratie in Europa.

Ombouw bestaande oprijwagen oplegger voor 12 TON RIB

Deze unieke trailer/oplegger hebben wij gemaakt voor een klant uit België. Deze oplegger is geleverd op kenteken en door ons voorzien van een opbouw welke hydraulisch aan de achterzijde geopend kan worden om de net iets bredere boot er doorheen te laten tijdens het slippen. Een extra heavy duty GYRO Roller systeem zorgt ervoor dat de klant ondanks het gewicht van maar liefst 12 TON, nog immer moeiteloos zelf kan slippen op de trailerhelling zonder de oplegger onder water te rijden.

Ombouw bestaande vrachtwagen oplegger voor 5 TON motorboot

Gemakkelijk te water laten was het enige wat de klant nog niet lukte en waarvoor hij ons inschakelde. Wij hebben dan ook het bestaande rollersysteem van de oplegger verwijderd en er een Vanclaes trailer chassis met een heavy duty GYRO roller systeem opgebouwd zodat de klant nu wel moeiteloos zijn 5 TON zware boot te water kan laten op de trailerhelling. Ook hebben we nog een handige Jetski sliptrailer geleverd die in de opbouw voor gestald kan worden.