Over Vanclaes

Wij zijn de ontwikkelaar, merknaamhouder en producent van de Vanclaes RVS boottrailers en Vanclaes Marina Equipment. Vanclaes produceert al haar producten zelf in Alphen aan den Rijn en levert die uitsluitend via een zorgvuldig geselecteerd dealer/Business Partner netwerk aan consumenten in heel Europa. Aan het roer staat ondernemer en product ontwikkelaar Stian Duijvelaar. Vanclaes is bijzonder vanwege het gebruik van roestvast staal in haar producten en de opvallende, uiterst functionele designs. Vanclaes biedt naast de industriële producten voor de jachthaven markt veruit het breedste programma boottrailers in de Europese markt en is daarmee een zeer geschikte partner voor watersportbedrijven, gespecialiseerd in de verkoop van zowel kleinere boten als grotere jachten. Uiteraard speelt de prijs een belangrijke rol en mede daarom heeft Vanclaes voor iedere portemonnee een passende, kwalitatief hoogstaande oplossing. Vanclaes is snel, betaalbaar en kwalitatief de absolute top.

Onze Doelen
 1. Betere functionaliteiten.

  Vanclaes maakt het reilen en zeilen met een boottrailer voor u gemakkelijker en bereikbaarder. Onze producten nemen voor u het gedoe langs de waterkant en onderweg uit handen en bezorgen u ongekend gemak en comfort tijdens het gebruik.

 2. Hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid.

  Vanclaes bouwt en levert 100% premium producten met een lange levensduur, een hele hoge betrouwbaarheid en is daarmee uitzonderlijk binnen de internationale boottrailer-markt.

 3. Esthetisch en ergonomisch goed en mooi gemaakt.

  Het oog wil ook wat! Als een product dan toch wat meer kost moet het op zijn minst er ook zo uitzien en bij gebruik zo aanvoelen. Het praktische maar juist ook vaak bijzonder mooie design en de gebruikte materialen maken dat een Vanclaes product zo kenmerkend en uniek is.

Onze Aanpak
Bij Vanclaes wordt u totaal ontzorgd.

Vanclaes kan naast het leveren van een bestelde nieuwe boottrailer, tevens het gehele traject om tot de juiste boottrailer te komen, inclusief afstelling en testen, voor u verzorgen. Helaas wordt het bepalen van de juiste boottrailerkeuze vaak onderschat. Niet bij Vanclaes; wij verzorgen graag voor u een professionele intake. Naast het in kaart brengen van uw persoonlijke wensen aangaande het gebruik van een nieuwe trailer, zal uw boot worden gemeten en gewogen, zodat niets aan het toeval wordt overgelaten. Wanneer de nieuwe Vanclaes trailer uit de fabriek rolt wordt deze afgesteld onder uw boot, zal uitvoerig worden getest op de trailerhelling en wordt met de correcte kogeldruk afgeleverd. Geen verrassingen achteraf en een 100% werkende oplossing is daarmee gegarandeerd.

Nieuwsgierig geworden naar wat Vanclaes voor u kan betekenen? Kom langs in het Vanclaes Experience Center of bij een van onze Internationale Business Partners.

De mensen achter Vanclaes
Stian Duijvelaar - Directeur / Eigenaar

Directeur/eigenaar, productontwikkelaar/bedenker van de Vanclaes Boottrailers en De Automatische Trailerhelling, maar bovenal watersport enthousiast. Het liefste staat Stian in de fabriek of is hij in gesprek met watersporters of watersportondernemers om de Vanclaes boottrailers en andere Vanclaes producten nog verder te verbeteren.

Lees meer
Bumper - Hoofd beveiliging

Om alle Vanclaes trailers te beveiligen hebben wij ons team uitgebreid. Bumper was erg enthousiast toen hij hier kwam solliciteren als hoofd beveiliging, Wij konden dan ook niet anders dan Bumper aan te nemen binnen ons team!

Lees meer
Sybren Kramer - Account Manager

Sinds september 2013 is Sybren aan boord gekomen in het Vanclaes team. Sybren is een relatiebouwer en -beheerder die met zijn tomeloze enthousiasme en liefde voor de watersport Vanclaes doelgericht in de markt heeft gezet.

Lees meer
Sven Houtman – Sales en Aftersales Service Manager

Sven is het Vanclaes team vanaf September 2019 komen versterken om met name de verkoop binnendienst en de service, onderhoud en reparatie divisie van Vanclaes te leiden. Sven is een commerciële techneut die weet waar hij het over heeft.

Lees meer
Thorsten Schneider - Merkambassadeur

Sinds januari 2020 maakt Thorsten deel uit van ons verkoopteam en fungeert hij als ons merkambassadeur in alle landen behalve Nederland. Vanwege de steeds groeiende activiteiten van Vanclaes in Europa is Thorsten onze interface naar nieuwe markten.

Lees meer
Stef Stef Zomerdijk - Marketing Manager

Stef heeft al meerdere jaren ervaring in de watersportbranche en is echt een watersporter in hart en nieren. Door Stef zijn vernieuwende blik op marketing past hij goed bij het team van Vanclaes.

Lees meer
Andy Hut - Design Engineer

Andy begon zijn loopbaan bij Vanclaes met een stage. Nadat hij zijn opleiding was afgerond en geslaagd is, is hij bij Vanclaes begonnen als Design Engineer. Alles wat de klant voor ogen heeft kan Andy ontwerpen tot een professionele oplossing.

Lees meer
Wouter Trijsburg - Supply Chain Manager

Wouter is de sleutel tussen de verkoop en de fabriek. is verantwoordelijk goederestroom van inkoop tot uitvoeren van de productie. Planning en certificeren zijn slechts enkele werkzaamheden die Wouter uitvoert.

Lees meer
Adam Fiander - Accountmanager UK

Een reeds bekende naam in de Europese watersportindustrie, onze Britse accountmanager, Adam Fiander, begon zijn maritieme carrière door te werken aan verschillende watersportmagazines en -publicaties. Adam is super gemotiveerd om het merk Vanclaes in de UK markt te versterken en verder uit te bouwen.

Lees meer
Francis Lelievre - Accountmanager Frankrijk

Sinds April 2018 is Francis bij Vanclaes aan boord gekomen om de franstalige partners, dealers en klanten te ondersteunen. Naast diverse beurzen en evenementen is Francis regelmatig onderweg om partners en dealers te bezoeken in Frankrijk.

Lees meer
Ed Stam - Leider van het Vanclaes Productie- en Service team

De line-up van het personeel van Vanclaes op ons kantoor is indrukwekkend, maar zonder Ed en zijn technische team dat de Vanclaes-producten met passie en toewijding produceert en onderhoudt, zou het nutteloos zijn. De productie van de vele componenten, eindproducten en aangepaste ontwerpen wordt verzorgd door een groep enthousiaste en deskundige medewerkers.

Lees meer
Voordelen
 • Vanclaes is benaderbaar

  De Vanclaes boottrailers kunt u bekijken, testen en kopen in het Vanclaes Experience Center. Samen nemen wij uw boot en uw wensen van gebruik door en dan maken wij direct voor u een passende offerte.

 • Vanclaes levert oplossingen

  Door ons enorm brede aanbod van zowel gewone boottrailers tot 3500 kg alsmede zware opleggers, haventrailers en alles er tussenin, hebben wij 100% zeker voor u de meest passende oplossing beschikbaar.

 • Zeer groot partnernetwerk

  De Vanclaes boottrailers zijn in geheel Europa, Amerika en Israël via de door ons zorgvuldig geselecteerde Business Partners te verkrijgen.

Testimonials

“Het mooie bij Vanclaes is dat ze op maat werken. Heb je een speciaal verzoek dan is dat altijd bespreekbaar. Maar de “standaard” trailers zijn bij Vanclaes al zo compleet uitgevoerd dat er weinig meer te wensen over blijft...”

Ingmar Boersma
Voorzitter SNB