Hoe komt het dat Vanclaes met een beter product ook een concurrerende prijstelling kan hanteren?
Vanclaes duurder? Helemaal niet!

Hoe komt het dat Vanclaes met een beter product ook een concurrerende prijstelling kan hanteren?

Dit is te verklaren door een mix van veranderingen in de markt alsmede de veranderingen die veel bedrijven in binnen- en buitenland hebben doorgevoerd de afgelopen decennia. Zo zijn steeds meer bedrijven gaan uitbesteden in plaats van de dingen zelf doen. Bij Vanclaes is onze filosofie al sinds haar oprichting om de dingen juist zelf te doen. Of het nu gaat om marketing, sales of om productie Vanclaes doet alles met een team van eigen bevlogen mensen die ervoor gaan. Door diverse investeringen in bijvoorbeeld een tweetal moderne maar bovenal energiezuinige fiber lasermachines besparen we niet alleen veel stroom maar ook tientallen transportbewegingen per week.

Daarnaast heeft Vanclaes sinds 2020 haar fabriek geheel ingericht volgens de TOC-LEAN methode. Hierdoor besparen wij extreem veel in onnodige tussenvoorraden. Door onszelf daarnaast strikter, logischer en bovenal efficiënter te organiseren als productieteam realiseren wij meer met minder middelen. En daar profiteert u als klant van, want alles wat wij niet doen, hoeft u niet te betalen!

De veranderingen in de markt spelen natuurlijk ook een grote rol zo is de zogenaamde vervuilende industrie exponentieel veel duurder geworden ten opzichte van de schonere en meer duurzame industrie. Door het gebruik van rvs in alle Vanclaes producten in plaats van verzinkt staal heeft Vanclaes het voordeel dat er heel veel transportbewegingen maar ook het fysieke verzinken zelf niet nodig is. Verzinken is een proces wat immers heel erg veel energie kost doordat het zinkbad waar de onderdelen in worden gedompeld dag en nacht, 7 dagen per week op +/- 400 graden gehouden moet worden. Dit kost extreem veel gas, dure manuren en daarnaast zijn de benodigde grondstoffen zoals iedereen wel gemerkt heeft ongekend hard in prijs gestegen.

Kortom Vanclaes produceert nog steeds in dezelfde degelijke kwaliteit en levert en een buitengewoon complete functionaliteit en is daarmee zeker niet goedkoop, de meeste andere boottrailermerken zijn echter door alle marktontwikkelingen en de daarbij behorende prijsstijgingen gewoon heel erg duur!

Waarom de Vanclaes Base trailers?

Bij Vanclaes is de filosofie nooit geweest om de goedkoopste en kaalste trailers te leveren echter wij merken dat er veel vraag is naar hoge kwaliteit en betrouwbaarheid echter niet altijd de voor veel klanten “over de top” rollersystemen. En ja als 1 of 2 keer per jaar de trailerhelling wordt bezocht en bijvoorbeeld een laag eigen gewicht een belangrijker wegende factor is dan kon Vanclaes vaak door haar uitgebreide laadsystemen deze klanten in het verleden niet bedienen.

Dit is natuurlijk zonde en vandaar dat Vanclaes de Base trailer heeft geïntroduceerd. Zie het als een instap klasse, een geweldige basis om later uit te breiden of als eindoplossing omdat slechts veilig rijden de belangrijkste wens is. De Vanclaes Base is hoe u het ook bekijkt het beste boottrailerchassis in de markt, met de beste assen, wiellagers en remsysteem, altijd voorzien van waterdichte ledverlichting en net als alle andere modellen oerdegelijk geconstrueerd. De vriendelijke en uitermate bereikbare prijstelling van de Vanclaes Base is uniek in de markt en daarmee voor iedere portemonnee bereikbaar terwijl u niets inboet op kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.